Veel mensen vinden de crosstrainer één van de fijnste fitness apparaten die in de fitnesslijn. De beweging voelt natuurlijk en je wordt niet écht moe, zeker als je wilt afvallen en je hartslag niet te hoog mag zijn. We hebben de voordelen even op een rijtje gezet.

1- Je kunt met de crosstrainer zowel vooruit als achteruit bewegen.
Hierdoor zorg je er voor dat je verschillende groepen spieren aanspreekt. Ga je vooruit dan voel je het voornamelijk in je bovenbenen. Ga je achteruit dan werkt je aan je bilspieren. Uiteindelijk helpt dit om je meer te laten afvallen, want hoe meer verschillende spiergroepen je traint, hoe beter het is voor de vetverbranding.
 
2- Met een crosstrainer heb je minder last van schokken in je gewrichten.  
Als je bijvoorbeeld gaat joggen krijgen je knieën het over het algemeen zwaar te verduren door de klap die je bij elke stap maakt op de grond. Met een crosstrainer heb je hier geen last van omdat de ovale baan zorgt voor een constante verdeling van de kracht. Je voeten komen nooit van de pedalen af. Een crosstrainer is daarom ook erg geschikt als je last hebt van een kleine blessure of omdat je leeftijd hardlopen niet meer toestaat.
 
3- Met een crosstrainer train jij je hele lichaam.
Omdat je ook je armen beweegt tijdens het crosstrainen gebruik je meer spieren. Je hele bovenlichaam is in beweging, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een hometrainer. Je lichaam verbrandt zo meer calorieën en ook nog efficiënter, en dat komt natuurlijk goed uit als je wilt afvallen.
 
Het grootste voordeel van de crosstrainer blijft dat je meer en sneller calorieën verbrandt dan je zelf door hebt. Omdat je hele lichaam beweegt is de inspanning ook verdeeld over je hele lichaam. Je voelt je dus niet zo moe als met andere fitness apparatuur.

Ons overzicht crosstrainers vindt u hier. We hebben crosstrainers van ChristopeitBH-FitnessHammer en uiteraard  Reebok crosstrainers.